1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ALU : Loop Utility problem sort of solved!

Discussion in 'Legacy Logic Studio Applications' started by mattrixx, Mar 20, 2009.

  1. mattrixx

    mattrixx Senior member

    Hi folks,
    The Apple Loop Utility has been faulty for a while.. remember the ol' need to save to another location thingy etc etc?

    Well, I have found that if you download the old version (1.3.1) found in the Apple Loops SDK here

    ftp://ftp.apple.com/developer/Development_Kits/Apple_Loops_SDK_1.3.1.dmg

    ... use Pacifist to get the Apple Loop Utility.app file and replace the version that is in your Utility folder with this, it will all work again. (back up your v2 version by compressing it or something).

    Viola!
     
  2.  
  3. Eli

    Eli Senior member


    Yes! I have had this problem often - where it won't allow me to just "save". I have to use "save as". I use it infrequently these days, so never bothered getting to the bottom of it. Good to know there's a work around - albeit through the back door!
     
  4. Orren Merton

    Orren Merton Logic Samurai / Administrator Staff Member

    Not to say this is always been the issue, but make sure you check your file type. Apple Loops is an AIFF-only format, yet you can send a WAV file to the ALU, which means you'll have to re-save it.

    Orren
     
  5. mattrixx

    mattrixx Senior member

    That is not entirely correct. The Apple loop utility does in fact work with .wav files also. The preferences in ALU allow you to convert automatically to aiff, or continue in wav format.
    In other words, it doesn't matter that your files are not aiff.
     
  6. Orren Merton

    Orren Merton Logic Samurai / Administrator Staff Member

    Ah cool! I didn't know that. Thanks!

    Orren

    (Honestly, I think that the whole process of making your own audio Apple Loops is a bit dodgy...MIDI Apple Loops are fine though)
     

Share This Page