1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Logic 9 Can't find 3rd party plugins

Discussion in 'Logic 9' started by Rodney D, Sep 30, 2011.

  1. Rodney D

    Rodney D Member

    I downloaded some free 3rd party plugins and installed them in logic. I have them installed correctly and I can use them on any channel. The problem is I don't see components in the plugin list anymore. I had about 13 components installed in the plugins list. I used to see them at some time but now when i go to plugin folder it's completely blank. What's going? As I stated earlier I can still use them with no problem on all channel strips...click an insert, scroll down to AU units, see all the free plugins, select one, and bam it's there. Working as it should. I can't find the components for each plugin in my plugin folder anymore.

    What's the problem?
     
  2.  
  3. Pete Thomas

    Pete Thomas Administrator Staff Member

    Am I missing something? First you say you don't see them in the list, then you say you can "click an insert, scroll down to AU units, see all the free plugins, select one, and bam it's there."
     
  4. Rodney D

    Rodney D Member

    Hi Pete,

    I see the plugins from the insert on the channel strip. I'm talking the components that you install in the plugin folder when you initially set up the plugin.

    Like if you were going to install a new plugin into logic.
    1 library folder
    2 audio folder
    3 plugins folder......all listed AU unit plugins. NOTHING THERE!

    Logic doesn't need to be open to access this.
     
  5. kendradog

    kendradog New Member

    I installed a third-party AU recently, Logic couldn't see it. When I rebooted, it found it. Thought I was on Windows :) .
     
  6. Rodney D

    Rodney D Member

    I installed these plugins about 2 months ago. Just noticed this happened last week. Logic has been restarted several times since then.
     
  7. Pete Thomas

    Pete Thomas Administrator Staff Member

    Have you checked the system library/audio/plugins AND you user library/audio/plugins. They could be in either of those depending on how they got installed.
     
  8. Colin Shapiro

    Colin Shapiro Senior member

    You know there are 2 paths for plugins:
    Yourdrive/Library/Audio/Plug-Ins/Components
    and also
    Yourdrive/Users/yourname/Library/Audio/Plug-Ins/Components

    Did you look in both places?

    If they are working in Logic, the plugins (= components) are there.

    Did you perhaps upgrade to Lion? In that case, the Library folder has been made invisible and that may be why you're not finding stuff.
    Read more here:
    http://macw.us/oxubQY
     

Share This Page