1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Logic 9 Distortion / "Static"

Discussion in 'Logic 9' started by beefheart1, Sep 22, 2013.

  1. beefheart1

    beefheart1 New Member

    One of my projects has suddenly developed an intermittent distortion. On playback it occassionally produces a loud and ugly static type distortion sound. I'm not sure whether it is specific to certain individual / specific channels or is across the master. I've been working on the track for some time and seem to remember having some trouble tracking the bass guitar initially as I was experiencing some less aggresive distortion then also. My bass is active so I presumed the battery may have been running down at the time and causing the problem. I changed the battery and it seemed to clear. However, I thought I could still detect a subtle distortion on the bass track but wasn't sure if I was imagining it or not. The real big and obvious distortion has only happened once and, as I say, was on playback. This was quite some time after the initial problem I encountered when tracking the bass and there had been no problems for quite some time in between the two events.

    There is quite a lot going on on the project but CPU is only pushing 50% or so at peaks. Also, there was very little on the project at the time when the bass guitar was tracked and the initial distortion was noted.

    After the heavy distortion on playback event I immediately closed the project without saving and re-opened. The distortion had then gone!

    I've been working on Logic Pro 9 for a couple of years and never had this problem before.

    Any ideas.

Share This Page