Combo Remapper - use score text and symbols to switch articulations
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Logic 9 Going Loopy!

Discussion in 'Logic 9' started by Swibomba, Dec 2, 2010.

  1. Swibomba

    Swibomba New Member

    Hi,

    Probably a quick one for all you Logic 9 experts..I'm new to Logic and the forum.

    If I drag a apple software loop it to a new track (ie a blank area where there isn't a track yet) FX of the loop do not seem to be carried accross! If I understood the manual correctly adding to a blank chanel strip, loop should keep the original effects? This is not the case. I must be doing something wrong.

    if anyone can help me on this I would much appreciate it.

    Thanks in advance
     
  2.  
  3. Ken Adams

    Ken Adams Member

    Hi,

    Is this a green instrument based loop or a blue audio based loop? I believe the green loops are instrument based and should include the relevant instruments and channels strip settings. Folks, correct me if I'm wrong on that.

    Blue audio loops just have the apple loop formatted audio and do not include channel strip settings when added to the arrange window.

    Hope that helps.
    -Ken
     
  4. georgelegeriii

    georgelegeriii Senior member

    The FX are often there, but bypassed. Check your insters once you have added the loop and enable any of the FX you see there. I think that should work.
     
  5. Swibomba

    Swibomba New Member

    Compression and EQ are present and bypassed, so not a problem. However the important effects i.e. delay, modulation and reverb are not. Weird!

    Can't figure this one out, looked again at the manual, it must be a preference setting or something?
     
  6. Swibomba

    Swibomba New Member

    Ken, I'm talking about green (software instrument based loops). I have no problems with the blue audio based loops.
     
  7. Eli

    Eli Senior member

    They were probably set up to be accessed via a bus by way of a send to an aux track. Sorry, I don't have a solution for you though.
     

Share This Page