1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hum with Logic Pro X

Discussion in 'Logic Pro X' started by maxtell@shaw.ca, Jun 4, 2014.

  1. maxtell@shaw.ca

    maxtell@shaw.ca New Member

    New problem today.

    I hear nothing in my headset, but I can see oscillation in my volume in the lower end and my tracks have a soft humming sound when played back.

    I've turned off my mixer, but I can still see the oscillation.

    I've turned down the volume on my M-Audio and I still have oscillation.

    Maverick and Logic software are up to date.

    Any suggestions?

    Max
     
  2.  
  3. CSeye

    CSeye Senior member

    What's plugged into your M-Audio?
    What happens if:
    - you turn the M-Audio off? Oscillations gone?
    - turn it back on but with nothing plugged in, and the interface volume all the way down? ??

    Is there a software app for the M-Audio? If so, is any gain setting turned up beyond the nominal level? etc
     
  4. maxtell@shaw.ca

    maxtell@shaw.ca New Member

    Hum with Logic Pro X: Salved

    Dear CSeye,

    Thank you for your reply. My apologies for taking so long to do so myself. I figured out the problem. To make the floor a little neater under foot, I dumped all my cords into a plastic garbage can. Later that night and half asleep, I remembered something I had heard years ago that it is possible to create feedback between wires that cross over one another. The next morning, I dumped all the cords back on the floor, separating the electrical cords from the audio cords and the hum was gone.:reface:
     

Share This Page