Sample Aid
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Logic 8 output problem on v.5 songs opened in v.8

Discussion in 'Logic 8' started by drzygote, Jun 13, 2009.

  1. drzygote

    drzygote New Member


    i run logic 5 on a pc and also logic 8 on a mac, which i use for mixdowns.

    i run a motu 828 mk II with both.

    when i open songs in the mac, it only shows two stereo outputs on the environment window.

    if i pan a track to, say, output 7-8, it will come out of those outputs on the soundcard, but no corresponding mixer channel is created and there is no corresponding channel on the environment window. this is a problem if i need to adjust levels or put effects or automation across the whole output.

    does anyone have similar experiences? its getting a tad annoying.

    it behaves fine on projects that were started on the mac.

    thanks people

  3. drzygote

    drzygote New Member

    i worked it out. I need to create the outputs in the environment window, and then they will appear in the mixer when they are used.

    schoolboy error, sorry folks
  4. Markdvc

    Markdvc Administrator Staff Member

    Thanks for coming back and explaining that. It's always better than saying nothing and letting people make suggestions about something you found out by yourself :thmbup:

    kind regards

  5. Eli

    Eli Senior member

    FTR, I have seen similar behavior with pre L8 songs opened up in L8. The automatic channel creation doesn't work properly, the way it does on "native" projects that are started in L8.

    I have also seen odd behavior when creating a new send in an old project - where Logic creates a legacy "bus" object instead of an aux object with that bus pathway assigned to it. It seems to depend on wether the bus object existed in the project previously or not.

    So - just wanted to confirm that this seems to be the expected behavior when dealing with older songs in L8. The workaround, as you have figured out, is fairly simple. Just create the objects manually.
  6. Gio

    Gio Member

    I've seen this too,
    my workaround is to open L8 first,
    then import the V5 session. I dont have the same motu I/O but it works with the fireface when projects from V5 come in still pointing to an Audiowerks8(remember that one?) and old gear.
    Good Luck

Share This Page