Sample Aid
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Logic 9 Splats when editing with scissors

Discussion in 'Logic 9' started by Ian Church, Apr 2, 2011.

  1. Ian Church

    Ian Church New Member

    Hi,
    Pretty new logic user coming from Pro Tools and wondering if you can help with something.
    I am using logic pro version 9 on an imac. All going well bar the fact I am getting audible splats when editing with scissor tool. I take it this is a preference setting but cant seem to see anything. You help would be most welcome

    Ian
     
  2.  
  3. shreddersinc

    shreddersinc Member

    There is a "snap edits to zero crossing"
    It's at the top of the arrange page under "Audio"...should be a check in front of it
     
  4. Ian Church

    Ian Church New Member

    Many thanks for getting back to me, and yes that seems to have solved the problem. But I take that is a change on every session I would need to make to avoid splats off 0 crossing?
    I edit daily with Pro Tools and found it odd thing to hear all your edits. Yet every DAW is different in its own way.
    Many thanks again
    Ian
     
  5. shreddersinc

    shreddersinc Member

    I probably get alittle "carried away", but I always go and put unique fade-ins(fade-outs) at the beginning and ending of every cut region.
    I know this isn't practical for every one though.

    You may want to learn about the Strip Silence in logic 9(google search?)
    This may or may not help you...But it is a powerful feature nevertheless
    Happy chopping
     

Share This Page